Locatie & toegang
Behandelingen

Algemene kinesitherapie/oefentherapie

De algemene kinesitherapie richt zich op het behandelen van klachten in het bewegingsapparaat. We denken hierbij vooral aan pijn ter hoogte van de spieren en de gewrichten.
Zowel acute klachten als chronische problemen worden in de praktijk aangepakt. Daarbij hoort ook revalidatie na operaties.

Om u van uw klachten te helpen, kan er zowel gebruik gemaakt van manuele als van oefentherapie. Onze kinesisten zullen klacht per klacht bekijken wat tot een beste oplossing zal bieden.

Carolien Jans Cindy Van Malder Salah Assbane Alice Beauve

Perinatale kinesitherapie

Deze therapie bestaat uit prenatale (vóór de bevalling) en postnatale (na de bevalling) therapie. Hierbij worden onder andere klachten als gevolg van zwangerschap behandeld zoals bekkeninstabiliteit, rugklachten, urineverlies, ... Met tips en oefeningen worden de (toekomstige) mama's behandeld. Bij de prenatale voorbereiding wordt ook de partner betrokken. 

Carolien Jans

Ademhalingskinesitherapie bij baby’s, kinderen en volwassenen

Deze therapie is gefocused op het verdiepen van de ademhaling (vb. bij hyperventilatie) en leren ophoesten van fluimen (vb. mucoviscidose).  Zij wordt ook gebruikt om te leren ontspannen. 

Carolien Jans

Rugscholing

Deze therapie behandelt lage en hoge rugpijn, maar dient ook als preventie. Hierbij wordt bepaald bedrag gewijzigd, bijvoorbeeld door betere zit- of tilhoudingen aan te leren, stabilisatieoefeningen en spierversterking. 

Carolien Jans

Postoperatieve en posttraumatische aandoeningen

Deze therapie bestaat uit pijnbestrijding na een operatie of trauma, maar ook verbetering van de mobiliteit. Bijvoorbeeld : heup- en knieprothese, schouderluxatie, whiplashtrauma,.... 

Carolien Jans Cindy Van Malder Salah Assbane Alice Beauve

Manuele therapie

De manuele therapie is een effectieve behandelmethode die gericht is op het verbeteren van de functionele beperkingen van het bewegingsapparaat. Het richt zich op het diagnosticeren en behandelen van problemen met het bewegingsapparaat, zoals pijn en beperkte mobiliteit, door middel van handmatige technieken. Deze technieken kunnen bestaan uit massage, manipulatie, stretching en mobilisatie.

Manuele therapie is een bewezen effectieve behandeling voor veel aandoeningen, waaronder rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, tenniselleboog en peesontstekingen. Het is ook nuttig bij het verbeteren van de beweeglijkheid en prestaties bij atleten.

In samenwerking met de patiënt richt de manueel therapeut zich op het identificeren van de oorzaak van de problemen en op het ontwikkelen van een behandelplan dat specifiek is afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt. Dit maakt manuele therapie een unieke en persoonlijke aanpak voor het verbeteren van de functionele beperkingen van het bewegingsapparaat.

Salah Assbane
Image 1 of the area
Image 2 of the area